Sprememba na čelu društva »Alpsko mesto leta«

Od 1. januarja 2022 so vajeti društva »Alpsko mesto leta« ponovno v rokah CIPRE. Direktorica je namreč postala Magdalena Holzer, vodja projektov pri Mednarodna komisija za varstvo Alp CIPRA International, kateri se je pridružila leta 2014. Posle ji je svečano predala njena cenjena predhodnica Claire Simon. Magdaleno pri odnosih z javnostmi podpira CIPRINA koordinatorka za komunikacijo Caroline Begle.

CIPRA International za administrativne dejavnosti društva skrbi že vse od leta 2003, med letoma 2019 in 2021 tudi v sodelovanju s konzorcijem Oxalis – ValMonti. V večjezični pisarni organizacije v Schaanu/LI bodo niti mednarodnih mrež ponovno spete tesneje, predvsem na področjih podnebnih sprememb in participacije mladih v Alpah, kjer je sodelovanje že od nekdaj nadvse produktivno. Doslej je namreč botrovalo številnim projektom, kot denimo Tour des Villes, Local, YouTurn ali Alps2030.

»Veseli nas, da lahko nadaljujemo dobro opravljeno delo, pletemo nove ideje in netimo živ, trajnostni razvoj alpskih mest,« z navdušenjem poudarja nova direktorica, ki si bo prizadevala predvsem za spodbujanje izmenjave, širjenje glasu o zgodbah o uspehu in uresničevanje skupnih projektov.

> Kontakt