Sporočila za medije

Biella © StefanoCeretti

Mednarodna žirija je za Alpsko mesto leta 2021 proglasila italijansko mesto Biella v regiji Piemont. Biella se je tako pridružila čezmejni mreži »Alpska mesta leta«, katere namen je izvajanje Alpske konvencije in spodbujanje trajnostnega razvoja.

Prenos PDF
UrbaBio

Gradnja dvignjenih gredic, sprememba namembnosti parkirnih mest, zamenjava plastičnih steklenic: Na koncu projekta LOCAL so se mladi iz Tolmina / SI, Idrije / SI in Schaana / FL na trajnsotni načim odpeljali v CŠOD Škorpijon pri Mariboru, kjer so predstavili svoje dejavnosti za več trajnostni življenjski slog.

Prenos PDF
Innsbruck © CarolineBegle
Innsbruck © CarolineBegle

Kakšne bodo Alpe jutrišnjega dne, je bilo osrednje vprašanje, s katerim so se ukvarjali udeleženci Alpskega tedna Intermezzo 3. in 4. aprila 2019 v avstrijskem Innsbrucku. Prav tako so izoblikovali politične zahteve, ki so nato bile predstavljene XV. Alpski konferenci, ki je potekala istočasno.

Prenos PDF
© ClickAlps Morbegno

14. marca 2019 bo Morbegno v Lombardiji (Italija) v okviru slovesne prireditve uradno prevzel naziv Alpsko mesto leta. Društvo se že veseli, da bo naziv lahko predalo županu Andrei Ruggeriju, ki se je ob tem zahvalil z naslednjimi besedami: „Ponosni smo, da smo postali nosilci naziva Alpsko mesto leta 2019, saj ta za nas pomeni potrditev, da je bila naša odločitev za koncept trajnostnega razvoja pravilna, obenem pa tudi motivacijo, da naša prizadevanja v tem smislu še nadgradimo in okrepimo.

Prenos PDF

Vpis na listo za medije

Vpišite svoje podatke v seznam za prejemanje e-novic: