Belluno: Narava na dotik

Project: Climate Action in Alpine Towns

Severnoitalijansko mesto Belluno se je v okviru pilotnega projekta posvetilo podnebju prijazni preureditvi javnih prostorov, zlasti šol. Učenke in učenci so se seznanili s temami, kot so zeleni prostori in varstvo podnebja, ter lahko sami pomagali pri izvajanju ukrepov. V okviru delavnic so usvojili dragoceno znanje o semenih, zasadili zelenjavne gredice, gradili ptičje hišice in iz prve roke spoznali garaško delo čebel. Na mednarodni dan čebel so trume mladih zanesenjakinj in zanesenjakov obiskale tudi Etnografski muzej Serravella.

Jeseni se je projekt zaključil z videoposnetkom dogajanja ter razdelitvijo semen in natisnjeno zbirko idej vsem šolam ter predstavnicam in predstavnikom občinske uprave, da bi se v Bellunu razširila zelena oziroma barvita infrastruktura.

Projekt je vodilo društvo ISOIPSE  v sodelovanju z mestom Belluno, Nacionalnim parkom Dolomiti Belluno, Etnografskim muzejem pokrajine Belluno v Seravelli in zadrugo ApiDolomiti. V izobraževalne dejavnosti sta bila vključena tudi združenje Coltivare Condividendo in čebelarsko društvo ApeRegina.

Climate Action in Alpine Towns
Več o Belluno