Skupščina na sedežu društva v Sonthofnu

Sredi oktobra je alpsko mesto Sonthofen javnost povabilo v novi muzej alpskih mest AlpenStadtMuseum na drugo skupščino društva v letu 2023 in spremljevalne dogodke na temo vode. Vabilu so se odzvali tudi mladi iz več alpskih mest. Po vodenem ogledu mesta, kjer so sledili trajnostnim pobudam, so vzporedno s skupščino zbirali ideje za trajnostno rabo vode kot vira in jih popoldne predstavili vsem udeležencem sodelujočih alpskih mest. Temo je s svojim predavanjem znanstveno poglobil Stefan Hasler (Združenje švicarskih strokovnjakov za odpadne vode in varstvo voda). > Več o tem

Na skupščini so bili v upravni odbor združenja izvoljeni novi obrazi. Marcella Fratta, mestna svetnica v Sondriu in Paolo Luciani iz Belluna sta kot ocenjevalca okrepila prejšnji in ponovno izvoljeni krog prve predsednice Ingrid Fischer (Sonthofen), druge predsednice Barbare Greggio (Biella) in Michèle Rabbiosi (Chamonix-Mont-Blanc) ter ocenjevalca Raphaëla Castéra (Passy). Na svojih položajih so bili potrjeni tudi preizkušen člani žirije: Cristina del Biaggio, Gerhard Leeb in predsednik žirije Norbert Weixlbaumer. Christine Redlein iz Beljaka je še naprej odgovorna za revizijo računovodskih izkazov društva, pri tem delu pa jo bo odslej podpiral tudi Silvio Tosi (Biella).

Posebno veselje je bilo prisotno ob izvolitvi novega člana društva, Cunea – »Alpskega mesta 2024«. V tem mestu bo maja 2024 v času Cunejskega gorniškega festivala potekala tudi prva generalna skupščina. Drugo jesensko srečanje članov bo potekalo zadnji teden septembra v Novi Gorici, prizorišču Alpskega tedna 2024 in Evropski prestolnici kulture leta 2025.