Raznolik program v Cuneu

Kultura, izmenjave in alpska identiteta. Mesto Cuneo v Piemontu obhaja naziv “Alpsko mesto leta 2024“ in sicer v okviru festivala Cuneo Montagna (gorski festival), pod geslom “AnimAlpina”. Med torkom, 14. maja in nedeljo, 19. maja, bo gostilo ljubiteljice in ljubitelje ter prijateljice in prijatelje gora, še posebej Alp, ki bodo uživale oz. uživali ob pestrem programu in razpravah o alpskih temah.

V petek, 17. maja, bo po skupščini društva Alpsko mesto leta ob 14. uri v prostorih Cuneo Spazio Incontri fundacije CRC potekala javna delavnica o odnosih med mesti in podeželjem. Ob prispevkih strokovnjakinj in strokovnjakov bodo predstavnice in predstavniki alpskih mest poročali o uspešnih aktivnostih in sodelovanju z okolico. Delavnica bo simultano tolmačena v vse štiri alpske jezike.

Svečana podelitev naziva “Alpsko mesto leta“ bo na sporedu taisti dan, v večernih urah. „Skozi leto alpskih mest vlečemo rdečo nit, ki naj bi izpostavila alpski duh,“ poudarja mestna svetnica Sara Tomatis in dodaja: „Gre za odkrivanje in prikaz, kako zelo je življenje vseh nas usmerjeno v gore in kako geografska lega našega mesta vpliva na kulturno, gospodarsko, športno in gastronomsko dogajanje.“

Spletna stran festivala Cuneo Montagna: www.festivaldellamontagna.it

Registrazione