Naš sopredsednik Uroš Brežan je bil imenovan za ministra

Čestitamo našemu sopredsedniku Urošu Brežanu ob izvolitvi na mesto Ministra za okolje in prostor v Sloveniji!

Uros Brežan je imel pomembno vlogo pri oblikovanju strategije našega združenja. Od leta 2017 je bil član upravnega odbora in od leta 2019 njen sopredsednik. Hvaležni smo za njegov razmišljujoč slog, vodstveno naravnanost in njegove diplomatske sposobnosti. Vedno se je zavzemal za interese združenja, vključenost mladih je bila zanj velikega pomena.

V prihodnost zremo z mešanimi občutki. Po eni strain smo žalostni, da smo izgubili Uroša kot sopredsenika, po strani pa smo zelo ponosni, da bomo lahko zdaj aktivno sooblikovali in soodločali pri problemih, ki so še posebej blizu združenja Alpsko mesto leta na državni ravni z bodočim Ministrom za okolje in prostor. Hkrati smo veseli, da smo dobili nov ženski glas v alspki regiji z Mašo Klavoro kot novo županjo Tolmina.

Dragi Uroš, želimo ti vse najboljše! Veliko poguma pri spopadanju s problemi in izzivi v Sloveniji in Alpski regiji. Predvidevamo, da bodo odločitve v prihodnosti narejene z dobrim premislekom. In veliko moči pri tem, da boš ostal zvest svojim načelom in naredil opazno spremembo.

Se že veselimo ponovnega srečanja v organih Alpske konvencije, katere predsesdstvo bo kmalu prevzela Slovenija.

> Več o tem