Fotografski natečaj

„Kakovost življenja v Alpskih mestih leta“. Skupni fotografski natečaj mest Annecy, Bad Aussee, Brig-Glis, Herisau, Idrija, Sonthofen, Trento in Beljak ob „Letu alpskih mest leta 2014“.

Cilj

Društvo Alpsko mesto leta predstavlja združenje mest z območja Alp, ki skupaj stremijo  k trajnostnemu razvoju življenjskega, gospodarskega, kulturnega in naravnega prostora. Skupni projekti in prireditve v okviru društva zbližujejo govorce štirih različnih jezikov z vseh koncev in krajev alpskega loka. Društvo si je med cilje zadalo tudi krepitev zavesti o edinstvenosti Alp. V soju omenjenega cilja je društvo Alpsko mesto leta vabilo prebivalce in prebivalke Alpskih mest leta, da s pomočjo fotoaparata ovekovečijo motive, ki poudarjajo kakovost življenja v lastnem Alpskem mestu leta.

Žirija

Zmagovalne prispevke so po tristopenjskem postopku izbrali predstavniki držav z območja alpskega loka. Člani žirije so bili fotografi, strokovnjaki za področje komunikacije ter sodelavci društva Alpsko mesto leta in Alpskih mest leta. Odločitev žirije je bila pravno zavezujoča.

Nagrade

Zmagovalci oz. zmagovalke natečaja so se podali na kulinarično in kulturno popotovanje po Alpah. Zmagovalna fotografija vsakega Alpskega mesta leta je bila nagrajena z darilno košaro, polno dobrot iz enega od drugih Alpskih mest leta. Nagrajenci oz. nagrajenke so nagrade prejeli iz rok predstavnika oz. predstavnice domače občine in sicer v mesecu novembru 2014.