Evropske volitve: krepitev pionirske vloge alpskih mest

Alpski poselitveni sistem lahko v mnogih pogledih gradi na družbeno-gospodarskih prednostih: demografski trendi so boljši kot v mnogih drugih evropskih regijah. Alpska mesta so primerljivo bogata in raznolika, imajo osrednjo lego v Evropi in edinstven potencial. Takšen potencial imajo vsa mesta in naselja, ne glede na njihovo velikost. Razvijati jih je treba skrbno in strateško, saj se bodo alpska mesta v prihodnosti soočala s posebnimi izzivi.
Pogosto pozabimo, na koliko ljudi vpliva izid evropskih volitev. Evropski parlament sprejema zakone, ki zadevajo vse: velike države in majhne občine, močne gospodarske družbe in mlada zagonska podjetja, globalne in lokalne skupnosti. (vir: 9, poročilo o stanju Alp [RSA9])

Med 6. in 9. junijem 2024 lahko milijoni Evropejcev na evropskih volitvah pomagajo oblikovati prihodnost evropske demokracije. Vedno je pomembno oddati svoj glas, pa naj gre za volitve na lokalni, nacionalni ali evropski ravni. To je odlična priložnost, da se opredelimo glede vprašanj, ki nas neposredno zadevajo.