AlpskiTeden 2024: Alpe v naših rokah

AlpskiTeden
Alpe v naših rokah
23.–25. september 2024
Nova Gorica, Slovenija

Dve desetletji po prvem AlpskemTednu v Kranjski Gori želimo septembra z vami proslaviti 20. obletnico! Registracije so odprte do 23. avgusta.

Pridružite se nam v Novi Gorici, kjer se bomo ozrli v preteklost raznolikega dogajanja v Alpah v teh dvajsetih letih. Katere pobude in politike so bile uspešne? Kakšne vrste sodelovanj ali projektov nam lahko pomagajo, da tudi v prihodnje krepimo trajnostni razvoj Alp? Za tem bomo skupaj raziskovali in razmišljali, kako oblikovati naslednjih dvajset let za Alpe – saj so v naših rokah!

Program se osredotoča na zbliževanje treh osrednjih tem Večletnega programa dela Alpske konference 2023–2030: biotske raznovrstnosti in ekosistemov, podnebnega ukrepanja in kakovosti življenja. Udeležencem in udeleženkam bo članica IPCC predstavila omejitve strategij blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje, slišali boste optimistične poglede na prihodnost upravljanja z biotsko raznovrstnostjo in spoznali, kako ekonomija javnega dobra lahko prispeva k merjenju kakovosti življenja.

Veselite se lahko tudi interaktivnih delavnic, kjer boste spoznali izzive in možne rešitve za trajnostni razvoj Alp. Udeležite se zanimivih izletov v čudovito okolico Nove Gorice in spoznajte raznoliko dediščino regije ter njeno današnje življenje. Dinamičen program AlpskegaTedna pa bodo dopolnili tudi kulturni dogodki in ustvarjalne aktivnosti za mlade.

Zagotovite si svoje mesto na različnih dogodkih in izletih. Podroben program in registracijski obrazec lahko najdete na www.alpweek.org.

___

AlpskiTeden je mednarodni dogodek, ki ga soorganizirajo vodilne alpske organizacije, predane varstvu gora in trajnostnemu razvoju, finančno pa ga podpira slovensko predsedstvo Alpski konvenciji.

 

Organizatorji
Povezanost v Alpah, Stalni sekretariat Alpske konvencije, Interreg Območje Alp, Alpsko mesto leta, CIPRA International, CIPRA Slovenija, ISCAR Alpine Research, WWF, Posoški razvojni center, Go!2025 in Kulturni dom Nova Gorica.